Study Usul Dakwah~

 gambo hiasan!!

Setiap hari kena study .. adoi, penat.. hahaha~ dah nama pon student kene la hard untuk belajo agar senang kehidupan di Dunia mahupun Di akhirat..

Hari ini asyik sebuk jew membaca buku Usul Dakwah... satu buku yang di tulis oleh doktor kuliah di universiti Al-Azhar... buku ini byk penerangan pasal nak dakwah orang la~ susah nak terangkan... hehe~

urm.. Pemasalahan sekarang tinggal lagi 13 hari jew nak mengambil ujian Usul Dakwah ni.. Saya baru sahaja habiskan mmbace sampai muka surat 150.. buku Usul Dakwah nie polak ada 300 helai muka.. Persoalan skrng mcm mane nk habiskan lagi 150 muka surat dalam masa terdekat??

Kawan-kawan adapun akak ke ,, abg ke  yg otai pasal pembelajaran ni.. Sila la tunjukk ajo supaya saya dapat study lebih fokus, konsisten , snang nk ingat dan cepat habis.. urmm payahkan?? urmm.. 

Harap dptla habiskan buku Usul Dakwah ni.. dan Lulus dalam peperiksaan nanti.. amin~ doakan ... huuhu~

2 ulasan:

  1. tebal tu 300 m/s...masalah membaca ni, semua orang bolehkan? tetapi baca biarlah melekat difikiran,

    macam mana nak fokus, kalau tengah membaca, alih2 teringat..ala blog belum update laaaa..... tak mau-tak mau macam tu...haha

    apapun kakak doakan semoga berjaya....kejayaan akan berhasil seiring dengan usaha kita

    BalasPadam
  2. ok heheh~ yelah nk usaha 2 mmg boleh.. cek bukan rajin update blogger..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...