takut nak balik lagi!!!




aku ingat aku nak jew balik taun depan.. nak tgk malaysia dan family.. bile setiap hari aku bace surat khabar asyik2X benda yang same je berlaku.. takut kang kadang bile malaysia menjadi satu negara huru-hara.. law aku lah sultan dah lame aku isytiharkan darurat.. manela taknyer.. ramai gengters.. dak2X polak dah x da mase depan... asyik2X kuar dan melepak sane sini.. takut siot...



gejala sosial menjadi2X dinegara malaysia.. mane pemimpin yang bagus untuk memimpin malaysia.. x nampak pon.. bile parti bukan men lagi.. nak buat mcm2X.. bile dah terukk ,,,???
buat bodoh jew.. kang kadang aku menangis bile melihat negara aku mcm nie.. dan aku amat la sedih bila kawan2X aku asyik memikirkan pakwe dan makwe.. bykk hal lagi boley di pikirkan kan???

aku menjadi takut setiap kali ramai penzina di malaysia.. aku takut sekali... hati aku rase x mamui membawa ajaran Islam seorang diri.. aku perlukan lebih banyak Ilmu dan pembelajaran disini.. cuak dan gementar apabile melihat negara malaysia seperti negara barat.. x bertamadun lansung...

pemimpin asyik memikirkan soal sukan jew.. bola la.. olimpik la.. bile nk soalkan pasal Islam.. agama yang kite Cintai... ???


bayi sudah dibuang merata2X.. ni semua salah sape sebenarnyer??? x kan nk salahkan remaje jika bukan salah masyarakat.. xkan nk salahkan masyarakat jika bukan sebab pemimpin yang mengatur stategik untuk negara.. sebuk nak buat menara tinggi2X.. nak buat pe menara??? nak bangge kew??? x payah la bangge jika Islam sendiri x ditegakkan dengan acuan Islam tersendiri.. sebuk nak ikut negara maju.. maju sangat ke dorang 2.. ???

Islam ade care nak majukan negara tersendiri.. x payah nak ikut negara org len... sudah la membuang duit... semua duit rakyat.. jgn kerana menara ,, rakyat menderita... contohnyer sosial dan pelbagai lagi...

bile aku tgkk kawan di malaysia.. aku takut dengan deme.. aku masih takut nak berdakwah secara terbuka.. hati aku masih mengatakan aku belum bersedia untuk berdakwah secara terbuka.. aku syg kawan2X aku.. aku x nak mereka x dapat Islam sebagaimane aku dapat di sini.. aku harap kawan2X aku diberikan hidayah oleh Allah swt... amen....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...